background

Çukurambar diş tedavisi

Günümüzde birçok diş hastalığı bulunmaktadır ve hepsinin de tedavisi vardır. Özellikle yeni teknolojiyle, eskiden zorlu geçen diş tedavileri daha basite indirgenmiş; dişçiler hastalar açısından fobi olmaktan çıkmıştır. Çukurambar diş tedavi merkezimize gelerek dişlerinize yeni görünüm kazandırabilir ve onları daha sağlıklı bir hale çevirebiliriz.

En Yaygın Diş Hastalığı ve Tedavisi

Diş hastalıklarından en yaygını diş çürüğüdür. Diş çürükleri eğer hasta tarafından doğru bakım yapılırsa ertelenebilir fakat bazen hasta dişleri konusunda pek titiz davranamıyor ve bunun sonucunda dişlerinde çürükler meydana gelebiliyor. Eğer bu çürükler tedavi edilmezse hasta dişlerini kaybedebilir, hatta bazı ağız içi hastalıklarına sebebiyet verebilir.

Diş Çürüğü Nasıl Tedavi Edilir?

Dişin mine ve dentin yapıları kaldırıldıktan sonra çürük; hassas motorlu,yüksek dönme kapasiteli cihazlara takılan frez isimli elmas uçlu beya tungten metalinden yapılma özel uçlu cihazlar yardımıyla temizlenir. Dönme esnasında titreşim hissedilmez ama kişiye göre ağrı hissedilebilir. Bundan dolayı da hastaya lokal aneztesi uygulanır ve hasta tedavi boyunca hiçbir acı hissetmez. Kişiden kişiye ağrı olmasının sebebi ise bazı hastaların dentin yüzeyinin hassas olmasıdır.

Diş Eti Hastalıkları ve Tedavisi

Diş eti hastalıkları, çürükten sonra gelen en sık rastlanan enfeksiyon türüdür. Çürüksüz dişler bile diş eti hastalığı sırasında kaybedilebilir. Diş eti hastalığı çocuklarda, büyüme çağındaki bireylerde,erişkinlerde ve yaşlı bireylerde görülebilen çürükten sonra gelen en yaygın diş hastalığıdır. Çürüğün aksine diş eti hastalığının belirtileri ağrısız olur ve hasta tarafından çok zor fark edildiği için ne yazık ki çoğu vakada hekime geç müracaat edilir. Günümüz teknolojisi sayesinde ilerlemiş diş eti hastalıkları bile sorunsuz ve rahat bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Tedaviye başlamadan önce hastaya uygun diş fırçalama ve ipi kullanma teknikleri öğretilir. Ardından diş hekimi tarafından dişlerinin üzerindeki ve kök kısmındaki iltihaplar temizlenmeye başlar. Bu işlem ortalama birkaç randevu gerektirir.Diş eti hastalığı tekrar ortaya çıkabileceğinden dolayı hastanın 6 ayda bir diş eti kontrolüne gelmesi gerekmektedir.

Ankara Çankaya’da yer alan Çukurambar Luna Dental Diş Kliniği’imizde yer alan Çukurambar diş tedavi merkezimizde rahatlıkla tedavi olabilirsiniz. Ayrıca diş hekimlerimizden randevu almak için de sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Call Now Button0 312 287 10 87